A cukorbetegségről

A cukorbetegség egy olyan anyagcsere rendellenesség, amely során az inzulin nem megfelelően termelődik vagy nem megfelelően hasznosul. Bár a betegség gyógyíthatatlan, nagyon hatékony módszerekkel szinten lehet tartani, például a rendszeres vércukorszint-ellenőrzés, a vérnyomás, a testsúly és a koleszterinszint kontroll alatt tartásával jól lehet csökkenteni a cukorbetegség tüneteit. Ennek megfelelően érdemes kerülni azokat a zsiradékokat, melyek növelhetik triglicerid szintet és a koleszterinszintet.

cukorbetegseg

Érdemes kókuszolajra cserélni korábbi étolajunkat, mert ennek nagyon sok előnye van a cukorbetegek számára is.

1-es és 2-es típusú cukorbetegség

Amikor eszünk, akkor a hasnyálmirigy inzulint bocsájt ki, ami megül a sejtek receptorain, így a vércukor a sejtekbe jut, amelyek ennek köszönhetően képesek lesznek az energiatermelésre. A diabetes mellitus egy olyan állapot, amely során a sejtek nem képesek az inzulintermelésre, így a cukor nem alakul energiává, hanem a véráramban marad. Háromféle cukorbetegségről beszélhetünk: létezik az 1-es típusú, a 2-es típusú és a terhességi cukorbetegség. Az 1-es típusú diabétesz nem kapcsolódik az elhízáshoz, hanem ez akkor alakul ki, ha valamilyen probléma vagy rendellenesség hatására a hasnyálmirigy nem termel inzulint. A 2-es típusú cukorbetegség és a terhességi diabétesz egyaránt olyan feltételek mellett alakul ki, amikor a szervezet által termelt inzulinra a sejtek receptorai nem reagálnak megfelelően. terhességi diabétesz a terhesség alatt bekövetkező hormonális változásokhoz kapcsolódnak, míg a 2-es típusú diabéteszt általában az elhízás okozza. Az orvostudomány számára egyelőre még nem teljesen világos, hogy az elhízás és a diabétesz milyen formában kapcsolódik, de erre is létezik már számos elmélet. A legtöbb orvos úgy gondolja, hogy a túltápláltság következtében a szervezetbe több szénhidrát kerül, mint amennyit képes feldolgozni - mivel a sejtek nem tudnak felvenni ennyi glükózt, ezért annak egy része a véráramba marad, ami hosszú távon elvezethet a cukorbetegséghez.

Termékek cukorbetegségre

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Újdonság

Ukko tea Diabéteszteakeverék 120g

-8% Ukko tea Diabétesz teakeverék 120g

Az UKKO Diabétesz Teakeverék egy minőségi gyógynövényekből készült teakeverék, amit kifejezetten cukorbetegek és inzulinrezisztensek számára lett kifejlesztve.

Ár: 3490 Ft
3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!