A kókuszolaj és a cukorbetegség

Az inzulin egy olyan enzim, amelyre szükség van ahhoz, hogy a szénhidrátból energia legyen, és, hogy azt fel tudják venni a sejtek. Amikor szénhidrátot eszünk, akkor azt a szervezet glükózzá alakítja át. Miután a glükóz a véráramba kerül, a hasnyálmirigy inzulint bocsájt ki, ami azért szükséges, hogy a sejtek felszívhassák a glükózt. A sejtek ekkor egy másik enzimet adnak ki, a karnitin transzferázt, ami lehetővé teszi, hogy a glükóz belépjen a mitokondriumba, ami a sejt motora. A glükóz a mitokondrium üzemanyaga, ezek táplálják sejteket. Azonban egyes körülmények között inzulinrezisztencia alakulhat ki, aminek a következtében a sejtek nem reagálnak az inzulinra rendesen, így a glükóz felszívódása nem lesz megfelelő vagy egyáltalán nem lesz.

kokuszolaj

A közepes lánchosszúságú zsírsavak

A kókuszolaj közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz, ami a hosszú szénláncú zsírsavakkal ellentétben a legtöbb más telített és telítetlen zsírban nem találhatóak meg vagy csak nagyon kis százalékban. A közepes szénláncú zsírsavak eléggé kicsik ahhoz, hogy bejussanak a sejtbe és a mitokondrius membránokon át, ezért sokkal kisebb mennyiségű inzulinra van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy a sejtek energiához jussanak. Továbbá a kókuszolaj nem igényel karnitin transzferázt sem. Más szóval: a kókuszolaj egy gyorsan felszívódó üzemanyag, ami alacsonyan tartja a glikémiás szintet és a glükózszintet, ez pedig optimális a cukorbetegségben szenvedők számára.

Mindig extra szűz kókuszolajat vásároljunk

Nem minden kókuszolaj egyformán jótékony. A finomítatlan szűz kókuszolaj a leginkább előnyös a cukorbetegek számára: ennek tejfehér színe van és illatában a friss kókuszhoz hasonlít. Szobahőmérsékleten az extra szűz kókuszolaj szilárd. Az extra szűz kókuszolajnak különösen magas a laurinsav tartalma, ami egy közepes szénláncú zsírsav, melyet a szervezet monolaurinná alakít át. Ez az anyag segít abban, hogy csökkenjen az LDL koleszterinszintünk, amely közvetlenül is előnyös a cukorbetegek számára. Ezen felül a laurinsav antioxidánsként működik és vírusellenes, valamint antibakteriális aktivitást mutat.

Termékek cukorbetegségre

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Újdonság

Ukko tea Diabéteszteakeverék 120g

-8% Ukko tea Diabétesz teakeverék 120g

Az UKKO Diabétesz Teakeverék egy minőségi gyógynövényekből készült teakeverék, amit kifejezetten cukorbetegek és inzulinrezisztensek számára lett kifejlesztve.

Ár: 3490 Ft
3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!